EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve - Ministria e Brendshme
Postuar më: 29/08/2017

EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve

Gjatë 24 orëve të fundit në të gjithë vendin janë shënuar 8 vatra zjarri në disa qarqe të  vendit.

Në operacione për shuarjen e zjarreve janë angazhuar 40 punonjës zjarrfikës, 2 automjete zjarrfikëse, 50 forca ushtarake, rreth 90 punonjës të Pyjores e të bashkive dhe vullnetarë, të mbështetur edhe nga helikopterë.

Specialistët e Emergjencave Civile, janë duke mbajtur situatën në monitorim të vazhdueshëm në të gjithë vendin.

Drejtoria e Përgjithshme e Emergjencave Civile, në Ministrinë e Punëve të Brendshme përsërit thirrjen ndaj të gjithë qytetarëve që në rast se konstatojnë zjarre, të njoftojnë menjëherë në numrat e emergjencave 112, 129 dhe 128.
QARKU SHKODËR

Në fshatin Karmë, Pukë kanë qenë aktive disa vatra të vogla zjarri në një pjesë terreni tepër të thyer në pyllin me shkurre dhe pisha. Për të shuar flakët është ndërhyrë me anë të helikopterit. Forcat e shërbimit zjarrfikës, të pyjores dhe të ushtrisë, kanë punuar deri në mbrëmje me pompa shpine dhe mjete rrethanore duke shuar vatrat e fshehura të zjarrit.

QARKU LEZHË
Gjatë ditës së djeshme forcat zjarrfikëse ato të drejtorisë së pyjores kanë punuar me pompa dore dhe mjete rrethanore për të izoluar zjarrin e rënë prej disa ditësh në sipërfaqen me shkurre dhe pyll pishe në fshatin Skuraj, Kurbin. Në ndihmë të forcave në terren ka ndërhyrë edhe me helikopter.

Në fshatin Orosh, Mirditë ka rënë  zjarr në një sipërfaqe të zonave të mbrojtura. Zjarri ka rënë në terren të thyer duke mos përbërë asnjë problem për banesat dhe zonën pyjore të fshatit. Sot në mëngjes kanë filluar reshjet e shiut dhe kanë shuar vatrat e zjarrit duke normalizuar situatën.

QARKU FIER
Në pyllin me pisha të larta në fshatin Kreshpan, Fier ka rënë zjarr. Zjarri ka marrë përmasa për shkak të terrenit të thyer dhe erës së fortë. Pas ndërhyrjes nga ajri është bërë e mundur vendosja nën kontroll e zjarrit.

QARKU DIBËR
Në fshatin Sllovë, Dibër ka rënë zjarr. Në ndihmë të zjarrfikësve kanë shkuar edhe forcat vullnetare. Zona është mbajtur në monitorim gjatë natës, por nuk ka pasur vatra të fshehura. Zjarri ka përshkuar rreth 10 ha me pyll pishe të zezë dhe ah.

QARKU ELBASAN
Në fshatin Poroçan, Gramsh ka rënë zjarr në një sipërfaqe pyjore. Për shkak të terrenit tepër të thyer ndërhyrja ka qenë e pamundur.
Forcat e pyjores, të njësisë administrative Labinot-Mal, të bashkisë Elbasan si dhe 30 forca të ushtrisë, kanë punuar gjatë gjithë ditës me mjete rrethanore për të izoluar vatrat e zjarrit në pyllin me pisha në fshatin Benë. Këto forca po punojnë për të bllokuar vatrat e zjarrit që kanë rënë në pyllin e zonës së Orenjës, Librazhd.

QARKU VLORË
Në kodrat e qytetit të Delvinës ka rënë zjarr në një sipërfaqe me shkurre. Zjarrfikëset me shërbimin pyjor kanë mundur të shuajnë flakët pas disa orësh punë. Si pasojë e zjarrit është djegur vetëm një zonë me shkurre.

QARKU KORÇË
Në Parkun Kombëtar “Bredhi i Drenovës” Korçë ka rënë zjarr. Me gjithë përpjekjet e bëra nga forcat operacionale nuk është bërë e mundur izolimi i vatrave të zjarrit për shkak të terrenit të thyer. Për shkak të situatës së vështirë në ndihmë kanë shkuar edhe forcat ushtarake që kanë punuar për shuar flakët.

 • EC: Situata me reshjet dhe masat – 1 Dhjetor

  ORA: 09:00 Ora: 09:00 Reshjet e 24 orëve të fundit kanë shkaktuar probleme në disa qarqe te vendit. Drejtoria e Emergjencave Civile po ndjek nga afër situatën. Në terren për t’ju ardhur në ndihmë banorëve të prekur nga përmbytjet janë angazhuar forca të Policisë së Shtetit, Zjarrfikësve dhe Ushtrisë. Emergjencat …
  Read More

  Përmbytjet/MB bën publike numrat e kontaktit të specialistëve të Prefekturave për EC

  Përmbytjet/MB bën publike numrat e kontaktit të specialistëve të Prefekturave për EC Ministria e Brendshme, duke iu gjendur pranë qytetarëve lidhur me situatën e reshjeve dhe përmbytjeve në vend, bën publike këta numra kontakti të specialistëve të Emergjencave Civile në Prefektura, për të ndihmuar dhe lehtësuar komunikimin me njerëzit në …
  Read More

  EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve

  Gjatë 24 orëve të fundit në të gjithë vendin janë shënuar 8 vatra zjarri në disa qarqe të  vendit. Në operacione për shuarjen e zjarreve janë angazhuar 70 punonjës zjarrfikës, 14 automjete zjarrfikëse, 150 forca ushtarake, rreth 50 punonjës të Pyjores e të bashkive dhe vullnetarë, të mbështetur edhe nga …
  Read More

  EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve

  Gjatë 24 orëve të fundit në të gjithë vendin janë shënuar 10 vatra zjarri në disa qarqe të vendit. Në operacione për shuarjen e zjarreve janë angazhuar 100 punonjës zjarrfikës, 14 automjete zjarrfikëse, 90 forca ushtarake, 10 FNSH, rreth 70 punonjës të Pyjores e të bashkive dhe vullnetarë, të mbështetur …
  Read More

  EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve

  Gjatë 24 orëve të fundit në të gjithë vendin janë shënuar 10 vatra zjarri në disa qarqe të vendit. Në operacione për shuarjen e zjarreve janë angazhuar 100 punonjës zjarrfikës, 14 automjete zjarrfikëse, 90 forca ushtarake, 10 FNSH, rreth 70 punonjës të Pyjores e të bashkive dhe vullnetarë, të mbështetur …
  Read More

  EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve

  Gjatë 24 orëve të fundit në të gjithë vendin janë shënuar 8 vatra zjarri në disa qarqe të  vendit. Në operacione për shuarjen e zjarreve janë angazhuar 70 punonjës zjarrfikës, 14 automjete zjarrfikëse, 150 forca ushtarake, rreth 50 punonjës të Pyjores e të bashkive dhe vullnetarë, të mbështetur edhe nga …
  Read More

  EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve

  Gjatë 24 orëve të fundit në të gjithë vendin janë shënuar 10 vatra zjarri në disa qarqe të vendit. Në operacione për shuarjen e zjarreve janë angazhuar 100 punonjës zjarrfikës, 12 automjete zjarrfikëse, 120 forca ushtarake, rreth 90 punonjës të Pyjores e të bashkive dhe vullnetarë, të mbështetur edhe nga …
  Read More

  EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve – 31 gusht

  Gjatë 24 orëve të fundit në të gjithë vendin janë shënuar 5 vatra aktive zjarri në disa qarqe të vendit. Në operacione për shuarjen e zjarreve janë angazhuar 45 punonjës zjarrfikës, 5 automjete zjarrfikëse, 70 forca ushtarake, rreth 60 punonjës të Pyjores e të bashkive dhe vullnetarë, të mbështetur edhe …
  Read More

  EC: Situata dhe masat për shkak të zjarreve – 30 gusht 2017

  GJATË 24 ORËVE TË FUNDIT NË TË GJITHË VENDIN JANË SHËNUAR 10 VATRA ZJARRI NË DISA QARQE TË VENDIT. NË OPERACIONE PËR SHUARJEN E ZJARREVE JANË ANGAZHUAR 90 PUNONJËS ZJARRFIKËS, 20 AUTOMJETE ZJARRFIKËSE, 150 FORCA USHTARAKE, RRETH 140 PUNONJËS TË PYJORES E TË BASHKIVE DHE VULLNETARË, TË MBËSHTETUR EDHE NGA …
  Read More