Zv.ministri Hodaj në konferencë pas miratimit të ligjit për Vettingun

Postuar më: 06 Mars 2018
Zv.ministri i Brendshëm Julian Hodaj në konferencë për media, për të shpjeguar hapat e mëtejshëm pas miratimit të ligjit për Vetting-un në Kuvend, për Policinë e Shtetit, Gardën dhe SHÇBA

Fjala e ministrit Xhafaj në Kuvend, për p/ligjin për Vettingun në Polici

Postuar më: 26 Shkurt 2018
Fjala e plotë e Ministrit të Brendshëm Fatmir Xhafaj në seancë plenare për diskutimin e projektligjit për Vetting-un në Policinë e Shtetit, Gardë e SHÇBA:

Prezantohet p/ligji për Vetting-un e Policisë, Gardës e SHÇBA në Komisionin për Sigurinë

Postuar më: 19 Shkurt 2018
Prezantimi nga Ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj i projektligjit "Për vlerësimin kalimtar të punonjësve të Policisë së Shtetit, Gardës së Republikës dhe SHÇBA-së, në Ministrinë e Brendshme (Vetting-u)” në Komisionin për Sigurinë Kombëtare:

P/ligji i Vetting-ut, me procedurë të përshpejtuar në Komisione

Postuar më: 15 Shkurt 2018
Kuvendi votoi në seancë plenare me 86 vota pro kalimin me procedurë të përshpejtuar për miratim, të projektligjit për “Për vlerësimin kalimtar të Policisë së Shtetit, Gardës së Republikës dhe Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat”, i njohur si Vetting-u.

Qeveria miraton projektligjin për Vetting-un në Polici VIDEO

Postuar më: 07 Shkurt 2018
Sot, Këshilli i Ministrave miratoi projektligjin për “Për vlerësimin kalimtar të Policisë së Shtetit, Gardës së Republikës dhe Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat”, i njohur si Vetting-u.

Tryezë konsultimi me ambasadorët dhe oficerët e kontaktit për p/ligjin e Vetting-ut

Postuar më: 09 Janar 2018
Ministria e Brendshme, në vijim të tryezave konsultuese nisur dhjetorin e kaluar për projektligjin “Për vlerësimin kalimtar të Policisë së Shtetit, Gardës së Republikës dhe SHÇBA-së”, zhvilloi një takim me ambasadorët dhe oficerët e huaj të kontaktit, në vendin tonë. Nisma ligjore u prezantua nga zv.ministri i Brendshëm Julian Hodaj, i cili shpjegoi detajet e draftit, i njohur si projektligji për Vetting-un në Polici.

Tryezë konsultimi për p/ligjin për Vetting-un

Postuar më: 27 Dhjetor 2017
Ministria e Brendshme ka organizuar një tryezë konsultimi me përfaqësues të legjislativit, agjencive ligjzbatuese dhe shoqërisë civile, për projektligjin “Për vlerësimin kalimtar të Policisë së Shtetit, Gardës së Republikës dhe SHÇBA-së”. P/ligji synon të ndërtojë institucione të forta me profesionistë me integritet. Kriteret e vlerësimit për punonjësit e Policisë janë tre: integriteti, pasuria dhe profesionalizmi. Nisma ligjore u prezantua nga Zv.ministri i Brendshëm Julian Hodaj, i cili shpjegoi detajet e draftit, përfshirë mënyrën e funksionimit të komisioneve që do të kryejnë Vetting-un.

Ministri Xhafaj firmos urdhrin për nisjen e procesit të Vettingut në Polici, Gardë e SHÇBA

Postuar më: 16 Shtator 2017
Urdhri i parë i firmosur nga Ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj është ai për Vettingun në radhët e Policisë së Shtetit, Gardës së Republikës dhe SHÇBA-së.
Zv.ministri i Brendshëm Julian Hodaj në konferencë për media, për të shpjeguar hapat e mëtejshëm pas miratimit të ligjit për Vetting-un në(...) 06-03-2018