Riatdhesohen vullnetarisht 178 shtetas shqiptarë

Postuar më: 06 Mars 2018
Zyra Franceze për Migracionin dhe Integrimin, ka bërë të mundur transportin e 178 shtetasve shqiptarë, të cilët janë kthyer vullnetarisht në Shqipëri, pas refuzimit të kërkesës së tyre për azil nga autoritetet franceze.

Masa për parandalimin e fenomenit të azilkërkimit - 1 janar deri 28 shkurt 2018

Postuar më: 04 Mars 2018
Në të gjitha pikat e kalimit të kontrollit kufitar, në zbatim të Plan Veprimit ndërinstitucional “Për Parandalimin e Fenomenit të Azilkërkimit të Shtetasve Shqiptarë në vendet e Schengen/BE”, ka vijuar zbatimin me rigorozitet të masave shtesë për këtë qëllim.

Azil kërkimi në 2017 ishte në rënie, po hartojmë një dokument politikash për migracionin

Postuar më: 11 Janar 2018
Riatdhesohen 30 persona nga Franca e Belgjika/Zv.ministrja e Brendshme: Azil kërkimi në 2017 ishte në rënie, po hartojmë një dokument politikash për migracionin

Migration issues/Asylum seeking and border management

Postuar më: 10 Janar 2018
Prevention of asylum seeking phenomenon: An Inter-institutional Group (Task-Force) has been set up and is already functional which monitors the process of post-liberalization. The turning meeting of this Task-Force took place on June 23, 2017. Following the meeting, it was drafted and adopted the Action Plan “On the prevention of the phenomenon of the Albanian citizens’ asylum seeking in the Schengen /EU countries”, where the involved institutions have undertaken concrete measures pursuant to this Action Plan.

160 shtetas shqiptarë të rikthyer nga vendet e BE-së, tentuan të fitonin azil

Postuar më: 13 Dhjetor 2017
Gjatë mbasdites së sotme, në aeroportin “Nënë Tereza” janë kthyer me tre avionë të posaçëm 160 shtetas, të cilët kishin abuzuar me kërkesa për azil, nga këta:

Rinas, 41 të riatdhesuar nga Franca dhe Gjermania. Voda: Procedim kompanive turistike që abuzojnë me azilkërkimin

Postuar më: 30 Nëntor 2017
Rinas, riatdhesohen 41 shtetas nga Franca dhe Gjermania. Prononcimi i Zv/ministres së Brendshme Rovena Voda në Aeroportin e Rinasit pas riatdhesimit të azilkërkuesve nga Franca dhe Gjermania. Voda: Procedim kompanive turistike që abuzojnë me azilkërkimin.

Riatdhesohen 36 shtetas shqiptarë azilkërkues, nga Franca dhe Belgjika

Postuar më: 08 Nëntor 2017
Sot pasdite u riatdhesuan në aeroportit 'Nënë Tereza' 36 shtetas shqiptarë të cilëve u ishte refuzuar kërkesa për azil në Francë e Belgjikë. Riatdhesimi i këtyre shtetasve dëshmon edhe një herë vendosmërinë e Qeverisë shqiptare për të forcuar, mbikqyrur dhe parandaluar tentativat për azil, duke vënë përpara ligjit të gjithë ata që abuzojnë me detyrën, duke mashtruar shtetasit shqiptarë.

Vlorë/Policia Kufitare procedon 5 shtetas, lanë fëmijët në vendet e BE për azil

Postuar më: 28 Shtator 2017
Vlorë - Policia Kufitare Vlorë apelon për ndërgjegjësim ndaj të gjithë shtetasve për të mos i braktisjur fëmijët e mitur në vendet e BE-së më qëllim përfitim azili social

Zv.ministrja inspekton pikën kufitare të Rinasit: Zero shanse për azil

Postuar më: 26 Shtator 2017
Zv/ministrja e Brendshme Rovena Voda u njoh nga afër me punën e Policisë Kufitare në aeroportin ‘Nënë Tereza’ dhe masat për parandalimin e fenomenit të azilkërkimit. Vetëm gjatë një muaji u është refuzuar 177 shtetasve shqiptarë udhëtimi në zonën Shengen, pasi nuk plotësonin kushtet. Për të sensibilizuar qytetarët janë shpërndarë fletë-palosje.

Rinas/Vijon kthimi nga Franca e Gjermania i shqiptarëve që kërkuan azil

Postuar më: 23 Gusht 2017
Brenda 24 orëve të fundit janë ulur në Rinas 3 chartera, me shtetas shqiptarë të kthyer nga Gjermania dhe Franca. Riatdhesohen 157 shtetas, nga këta 131 janë kthyer nga Gjermania dhe 26 nga Franca.
Zyra Franceze për Migracionin dhe Integrimin, ka bërë të mundur transportin e 178 shtetasve shqiptarë, të cilët janë kthyer vullnetarisht në(...) 06-03-2018